Programa de la Jornada

10 de març de 2020

AJORNAT

La I Jornada de Salut Comunitària tindrà un format de matí i es realitzarà a l'Auditori Axa Diagonal:

Programa

Horari Descripció
De 8.30 a 9 Entrada al recinte i registre d´assistència
De 9 a 9.15 Benvinguda institucional
De 9.15 a 9.30 Presentació dels resultats del Termòmetre comunitari, a càrrec d’Estrella Lalueza, infermera, coordinadora d’activitats comunitàries de l’ICS Lleida i coordinadora del Grup de Promoció de la Salut, Prevenció i Salut Comunitària dels Programes assistencials d’expertesa de l’ICS (PADEICS).
De 9.30 a 10 PONÈNCIA: Grup de Promoció de la Salut, Prevenció i Salut Comunitària, dels PADEICS, a càrrec d’Estrella Lalueza.
De 10 a 11 TAULA: Guia per treballar en salut comunitària a l’ICS, primera part
Moderen: Yolanda Rico, infermera, directora de l’EAP Gavarra i coordinadora de salut comunitària del Servei d’Atenció Primària Baix Llobregat Centre, i Ester Vila, infermera, referent de salut comunitària i adjunta a la Direcció de l’EAP Sallent.
Ponents: Grup de Promoció de la Salut, Prevenció i Salut Comunitària, dels PADEICS.
  • Fase 0. Iniciar un procés de reflexió sobre per què i com es treballa en salut comunitària, EAP Jaume I de Tarragona (Gerència Territorial Camp de Tarragona) —a càrrec de M. Asunción Garcia i Amaya Moron, infermeres de l’Equip de Salut Comunitària de l’EAP Jaume I.
  • Fase 1. Treballar junts, EAP Alfarràs-Almenar (Gerència Territorial Lleida) —a càrrec de Laia Natè, infermera i referent de salut comunitària a l’EAP Alfarràs-Almenar.
  • Fase 2. Fer el diagnòstic de la comunitat, EAP Salt (Gerència Territorial Girona) —a càrrec de Montserrat Pujiula, metgessa de família a l’EAP Salt i integrant dels PADEICS.
  • Fase 3. Prioritzar, EAP Castelldefels —a càrrec d’Esther Cifuentes Mora, infermera referent de salut comunitària del CAP el Castell, i de Joan Mora, infermer referent de salut comunitària de CASAP (Can Bou).
De 11 a 11.30 Pausa
D'11.30 a 12.15 TAULA: Guia per treballar en salut comunitària a l’ICS, segona part
Moderen: Yolanda Rico, infermera, directora de l’EAP Gavarra i coordinadora de salut comunitària del Servei d’Atenció Primària Baix Llobregat Centre, i Ester Vila, infermera, referent de salut comunitària i adjunta a la Direcció de l’EAP Sallent.
Ponents: Grup de Promoció de la Salut, Prevenció i Salut Comunitària, dels PADEICS.
  • Fase 4. Definir intervencions, a partir dels actius existents i de la millor evidència disponible, EAP Vilanova del Camí —a càrrec de Maria José Garcia, directora de l’EAP Vilanova del Camí.
  • Fase 5. Actuar, Projecte de prescripció social, EAP Castellar del Vallès (Gerència Territorial Metropolitana Nord) —a càrrec de Joan Elvira, tècnic de Salut de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
  • Fase 6. Avaluar, EAP Roquetes-Canteres (Gerència Territorial de Barcelona) —a càrrec de Maria Martínez, directora de l’EAP Roquetes-Canteres.
De 12.15 a 13.30 Debat: Del paper a la comunitat. Implantació de la Guia per treballar en salut comunitària a l’ICS.
Modera: Isabel Martínez, metgessa de família, líder del Procés comunitari de la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord.
Representants del Departament de Salut, CatSalut, Agència de Salut Pública de Catalunya i Institut Català de la Salut.
De 13.30 a 13.45 Conclusions de la Jornada
De 13.45 a 14 Cloenda

Ubicació

Auditori Axa Diagonal
Avinguda Diagonal, 547, Barcelona